5 NAJPOGOSTEJŠIH NAPAK PRI UPORABI PARFUMA

  1. NEPRAVILNI NANOS PARFUMA

Najpogostejša napaka pri uporabi parfuma je nepravilni nanos. Dišavo nanesemo na mesta, kot so notranja stran zapestij, v pregibu komolcev, na vrat ali za ušesi, v pregib kolen. Ob nanosu nikoli ne tremo zapestij med sabo. S tem povzročimo, da se bo parfum prej razdišal. Če se vam zdi, da ste nanesli preveč dišave, jo raje le nežno potapkajte na druge dele kože. Idealna so mesta, kjer čutite srčni utrip.

  • NEPRAVILNA HRAMBA PARFUMA

Nepravilna hramba parfuma lahko občutno vpliva na njegovo kvaliteto. Parfuma nikoli ne izpostavljamo soncu, visokim temperaturam ali prevelikem nihanju temperatur. Previsoke ali prenizke temperature lahko vplivajo na kemične vezi v dišavi. Z nepravilno hrambo tako povzročimo, da dišava spremeni svoje lastnosti, kot sta sprememba barve ali vonja. Najboljše je, da parfume hranimo na običajni sobni temperaturi – med 16 in 22 stopinjami Celzija, v temnejšem prostoru ali škatlici.

  • NOŠNJA PARFUMA V TORBICI

Čeprav je potreba po tem, da imamo ob sebi vedno svoj najljubši parfum, velika, nošnja celotne stekleničke parfuma v torbici ni dobra ideja. Namreč, s tem izpostavimo parfum nihanju temperature, ki lahko hitreje vpliva na njegovo kvaliteto. S tem, ko prenašamo parfum naokoli, povzročimo, da se vsebina stekleničke ves čas pretaka in meša. Tako izpostavljamo parfum zraku, ki lahko občutno vpliva na kvaliteto parfuma. Za nošnjo v torbici so idealne manjše stekleničke, kot so npr. pen parfumi! Veliko stekleničko svojega najljubšega parfuma pa raje pustite doma.

  • NANOS PARFUMA NA NEHIDRIRANO KOŽO

Dišava se ne obnese dobro na izredno suhi koži. Za optimalni izkoristek nanešene dišave, je potrebno poskrbeti za hidracijo kože. Eden od način je nanos losjona, ki pa naj bo brez vonja, da ne spremeni vonja nanešene dišave.

  • TRESENJE PARFUMSKE STEKLENIČKE PRED NANOSOM

Ena od urbanih legend je, da se pred nanosom parfuma steklenička z dišavo dodobra pretrese, da se tako vse sestavine enakomerno pomešajo. TO NE DRŽI! S tem, ko pretakate parfum, ga izpostavljate nepotrebnemu zraku, ki lahko čez čas občutno vpliva na kvaliteto parfuma, povzroči spremembo vonja in skrajša uporabnost dišave.