Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine ilo.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) , na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino upravlja podjetje Kridis, Kristjan Korošec s.p., Bevkova 31, 3000 Celje (v nadaljevanju »ponudnik«). Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 01.02.2010.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Spletna trgovina posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku s polnoletnimi osebami oz. osebami, starejšimi od 15 let.

Spletna trgovina ima pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče.

Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini, velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

1.Splošno o ilo.si

Ilo.si je spletna stran, na kateri se izvaja spletna prodaja parfumov.

2.Ponudba in izvor

Ponudba, ki se nahaja na spletni strani, se lahko zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Cene posameznega blaga so redne in akcijske cene oz. cene s popustom.

Kridis, Kristjan Korošec s.p. ( v nadaljevanju Kridis s.p. ) odgovarja za kvaliteto blaga ali izvedbo storitve. Kridis s.p. odgovarja tudi za morebitne pritožbe ali posledice, ki bi lahko nastale, ko uporabnik koristi blago ali storitev. Za izvedbo storitev ali prodajo blaga in s tem povezanimi morebitnimi pritožbami je v celoti odgovorno podjetje Kridis s.p.

Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last podjetja Kridis s.p. ali njegovih dobaviteljev, poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko storitev, ponudbo, podjetje ali blago.

Izvor dišav

V naši internetni prodajalni prodajamo blagovno znamko Infinite Love. Parfumi so originalno zaprti, niso točeni. Država proizvajalka in izvoznica je Turčija. Distributer za Slovenijo je podjetje Kridis s.p. Odgovorna oseba za EU je JCOS s.r.o., Teplice, Češka.

Dolgoletne izkušnje in dobra poslovna praksa certificiranega proizvajalca pripiše parfumom blagovne znamke Infinite Love dodatno vrednost. Parfumi Infinite Love so v prodaji po vsem svetu in od leta 2016 tudi v Sloveniji.

Naše dišave se zgledujejo po najbolj znanih dišavah na trgu parfumov in pogosto lahko zadovoljijo tudi najbolj prefinjene okuse. Seznam parfumov večkrat na leto spreminjamo in povečujemo, zato da ostajamo v toku s svetovnimi smernicami in da se po svojih najboljših močeh hkrati trudimo, da ugodimo željam kupcev.

Infinite Love parfumi spadajo v skupino EDP (Eau de Parfum) in so zato praviloma veliko bolj vzdržljivi, kot npr toaletne vode ( EDT ).

Pri poimenovanju parfumov uporabljamo kode in številke ( E-dišave za moške, K-dišave za ženske ) ter moška in ženska imena. V kolikor zasledite na strani poimenovanje parfumov drugih blagovnih znamk, je to zato, da lažje opišemo podobnost vonja. Ta imena parfumov so last določenih blagovnih znamk, katerih pa ne zastopamo, temveč jih uporabljamo zgolj za identifikacijo vonja parfumov! V tujini je za takšen tip parfumov v splošni uporabi termin dupe ali alternativna dišava.

Parfumi so pakirani kot originalni izdelki! 8 ml so tovarniško polnjeni v izredno praktične t.i. pen stekleničke s plastičnim pokrovom. 50 ml parfumi in 100 ml parfumi so tovarniško napolnjeni v stekleničke s plastičnim pokrovom in zapakirani v škatlo in zaščitno plastično folijo.

3.Nakup in račun

Kridis, Kristjan Korošec s.p. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta. Kupec vrednost nakupa plača podjetju Kridis, Kristjan Korošec s.p., skupaj z blagom  (ali storitvijo)  pa prejme tudi račun. Podjetje posluje na območju Republike Slovenije. Izdelke pošiljamo na območje Republike Slovenije.

Vsak paket vsebuje tudi fizični račun.

4.Načini plačila

Nakup preko ilo.si je varen, preprost in udoben. Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični, ne glede na način plačila.

Znesek naročila nakažete na naslov:

Podjetje: Kridis, Kristjan Korošec s.p.
Naslov: Bevkova 31, 3000 Celje
Sklic: SI00 *** (*** je številka naročila na ponudbi)
Koda namena: GDSV
IBAN:  SI56 0291 9026 5006 179
Banka: NLB
BIC: BAKOSI2X

OMOGOČAMO NASLEDNJE NAČINE PLAČILA:

Plačilo preko UPN naloga (po predračunu)

Pri oddaji naročila označite, da želite plačilo izvesti preko plačilnega naloga oz. vaše spletne banke. Po oddaji naročila boste na vaš elektronski naslov dobili vse potrebne podatke za izvedbo plačila. Predračun je veljaven 2 delovna dni. Po dveh delovnih dneh se naročilo prekliče. V primeru plačila po predračunu vam odpremimo paket šele naslednji dan, ko dobimo vaša sredstva na naš račun. Odpremo lahko pospešite tako, da nam na elektronski naslov maja@ilo.si pošljete dokazilo o plačilu. V primeru prejetega plačila do 12h vam bomo odposlali paket še v istem dnevu.

Plačilo s plačilno kartico (Mastercard, Visa, American Express, Discover)

Plačilo po povzetju je možno le po predhodnem dogovoru. Ob naročilu vpišite v opombe ( ali na maja@ilo.si ), da bi želeli plačati po povzetju. Cena Plačila po povzetju je 6 €.

Zgornji načini plačil veljajo pri vseh ponudbah, razen če v sami ponudbi navedeno drugače.

Pridržujemo si pravico, da pri določenih ponudbah poljubno omejimo načine plačila na samo enega ali poljubno kombinacijo plačilnih načinov. Takšna sprememba bo jasno zapisana pri sami ponudbi.

Naročila so v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun). Podjetje posluje na področju Republike Slovenije. Izdelke pošiljamo na področje Republike Slovenije.

5.Cena ponudbe

Cene vseh ponudb blaga ali storitev so vnaprej določene in vsebujejo DDV. Cene veljajo za vse kupce vendar le v času trajanja posamezne ponudbe in v primeru plačil navedenih v teh pogojih, ter samo na spletni strani ilo.si.

Cene veljajo do trenutka dobave izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe le-teh.

Cene se zaokrožujejo na dve decimalni mesti (1 cent).

Z registracijo obiskovalec/kupec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa ter dostop do vseh podatkov pogodbe na daljavo.

Pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo ( kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

S plačilom po predračunu kupec sprejme splošne pogoje.

6.Minimalna vrednost naročila

Znesek minimalnega naročila znaša 6,00 EUR brez morebitnih stroškov poštnine. Kupec je med nakupom (dodajanju v in odstranjevanju izdelkov iz košarice) ter med pregledom same košarice obveščen o znesku, v kolikor le-ta ni enak ali ne presega zneska minimalnega naročila.

7.Postopek registracije in nakupa na ilo.si

Uporabnik lahko naročilo opravi kot gost ali kot registriran uporabnik.

Da bi uporabnik lahko na spletni strani ilo.si videl svojo zgodovino naroči, si izdelke dodal med priljubljene in spremljal zalogo trenutno nedobavljivih izdelkov, se mora registrirati. Uporabnik poda svoje podatke, elektronski naslov, naslov za dostavo in ostale podatke. Uporabniško ime se dodeli s strani ilo.si in predstavlja elektronski naslov uporabnika. Prvo geslo uporabnik prejme od ilo.si, kasneje pa si uporabnik geslo lahko poljubno spremeni. Geslo se prejme preko elektronske pošte. Z registracijo se uporabniku omogoča nakup. 

– Uporabniku se dodeli uporabniško ime, ki je enako kot njegov elektronski naslov, in geslo (geslo kasneje lahko spremeni). Na svoj elektronski naslov prejme geslo s katerim lahko dostopa do svojega profila.
– Uporabnik se odloči za ponujeno ponudbo, izbere način plačila in opravi nakup.
– Ob zaključku ponudbe (po izteku določenega termina ali po nakupu vseh zalog), se ponudba umakne s spletne strani ali se objavi informacija “nedobavljiva količina”.
– Uporabnik lahko v zavihku “Moj račun” opravi vpogled v stanje naročil, zgodovino naročil ter priljubljene izdelke.
– Uporabniku se na elektronski naslov pošlje tudi informativno obvestilo o izvedenem nakupu.
– Nakup je opravljen, ko uporabnik izvede plačilo na pravilen način.

Roki za plačilo:

– pri plačilu s plačilno kartico ali platformo PayPal – do 2 delovna dni
– preko UPN naloga – do 2 delovna dni.
Kridis s.p. si pridržuje pravico, da iz kakršnih koli razlogov umakne izdelek ali storitev iz ponudbe.
Zloraba nakupa je kazniva.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga (status v pripravi) pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov maja@ilo.si ). Obvezno je potrebno dopisati številko naročila. Elektronski naslov, s katerega opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Podrobnosti o pogodbi na daljavo so vedno na voljo na strežniku www.ilo.si, kamor naročnik dostopa z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejme ob prvem naročilu. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

8.Varnost nakupa s plačilnimi karticami

Nakup s plačilno kartico je varen, saj Kridis s.p. skrbi za tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Poskrbljeno je za varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami, ki se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku.

9.Varovanje osebnih podatkov

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju Kridis s.p. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Kridis s.p. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke uporabnikov.
Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko sms sporočil, elektronske pošte, pisno na naslov).

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, datum rojstva, spol, telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino. V kolikor bi šlo za darilni bon se zbira še ime in priimek obdarovanca ter njegov naslov.

Podjetje Kridis s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani ilo.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače, kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Kridis s.p. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov.

Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca,  zaščitenega z enakimi ali podobnimi šifrirnimi mehanizmi, kot jih uporabljajo banke in druge zaupanja vredne institucije.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si). 

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na maja@ilo.si in nam pošljete vašo zahtevo po e-pošti ali navadni pošti.  Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – v kolikor so v skladu z zakonom – izvedeni.

10.Komunikacija z uporabniki

Komunikacija z uporabniki ilo.si poteka preko spletne strani in preko elektronskih sporočil, torej preko sredstev komunikacij na daljavo, v izjemnih primerih tudi telefonsko oz. po pošti. Komunikacija z uporabniki poteka tudi preko družabnih omrežij na katerih je registriran profil I.LO-Butik s parfumi.

Uporabnik za določeno ponudbo izve na internetni strani www.ilo.si, preko oglasnih sporočil v tiskanih, elektronskih, spletnih medijih, radijskih ali televizijskih medijih.

Ponudba na spletni strani bo sestavljena na način, da bo iz njenega sporočila jasno in razvidno, da gre za ponudbo blaga ali storitev z določenimi popusti, akcijami ali ugodnostmi ter pogoji, pod katerimi bo možno pridobiti določeno ponudbo.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje elektronskih obvestil in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo ilo.si ter druga oglasna sporočila ilo.si ali njenih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno, v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

11.Osnovne informacije za uporabnike

Na spletni strani ilo.si se nahajajo informacije o podjetju, ki upravlja s spletno stranjo. Te informacije so ime in sedež podjetja, kontakti ter druge potrebne informacije, najmanj pa tiste, ki jih zahteva zakonodaja.

Uporabniki bodo našli tudi informacije blaga ali storitev, pogoje dostave, veljavnosti ponudb in ostale informacije.

Uporabniki, ki imajo kakršna koli vprašanja v zvezi s ponudbo, lahko ta vprašanja zastavijo preko spletne strani, preko elektronskega naslova oziroma kontaktnega obrazca, telefonsko ali preko družabnih omrežij. Način zastavljanja bo obrazložen na sami spletni strani, v družbenem omrežju ali drugače. Ilo.si lahko ta vprašanja skupaj z odgovori tudi objavi. V kolikor bo potekala avtomatična objava, si ilo.si pridržuje pravico izbrisa teksta, ki je žaljiv, nezakonit, nemoralen ali kazniv.

Vprašanja in ostali teksti izražajo mnenje njihovega avtorja in ilo.si se od odgovornosti ograjuje. Vprašanja v zvezi s ponudbami ali druga vprašanja je možno pošiljati preko elektronskega naslova,  spletnega obrazca ali zastavljati preko telefonske številke 069 686 423 ob delavnikih med 8. in 16. uro.

12.Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja Kridis, Kristjan Korošec s.p. Bevkova 31, 3000 Celje, D.Š.: SI12797898 (v nadaljevanju Kridis s.p.), ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last podjetja Kridis s.p. in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Kridis s.p..
Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.
Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine.
Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu.
Z uporabo spletne trgovine obiskovalec / kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

13.Pritožbe in spori

Podjetje Kridis s.p. se bo trudilo vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudil doseči dogovor. Uporabnikom je na voljo nekaj kontaktov:

¤ pisno na naslov Kridis, Kristjan Korošec s.p., Bevkova 31, 3000 Celje, Slovenija

¤ pisno na elektronski naslov maja@ilo.si.

Kridis s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Kridis s.p. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč, je za spore pristojno stvarno sodišče v Celju.

Reklamacije v zvezi s kakovostjo ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in Kridis s.p..

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina www.ilo.si v lastništvu podjetja Kridis s.p., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Kridis s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

14.Odveza odgovornosti

Spletna stran ilo.si deluje na način kataloške prodaje blaga in storitev. Kljub trudu za čim večjo točnost in ažurnost ponudbe se lahko zgodi, da se podatki o blagu in storitvi ter ceni spremenijo tako hitro, da jih ne utegnemo popraviti in se še vedno nespremenjeni nahajajo na spletni strani. V primeru naročila za takšno blago ali storitev podjetje kupca obvesti o spremembah in nakup prekliče, oz. mu omogoči preklic naročila ali se dogovori za kakšno drugo možnost.

Pridržujemo si pravico do tipografskih napak in napak, ki bi izhajale iz nenamernega nepravilnega delovanja informacijsko-tehničnega sistema spletne strani.

Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, vnesenih s strani kupca.

15.Dostava

Dostava naročila traja od 1 do 4 delovne dni – med vikendi in prazniki ni dostave. Naročilo praviloma odpošljemo še isti dan, v kolikor je bilo naročilo oddano (in plačano) do 12.ure v istem dnevu.

¤ Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

¤ Strošek pošiljanja je določen in znaša 4,50 € z DDV oz. 6,00 € za plačilo po povzetju ( je enoten za vso Slovenijo).

¤ Dostava pri vrednosti nakupa nad 40,00 € je brezplačna.

¤ Kot vrednost nakupa se šteje vrednost košarice brez stroška dostave.

¤ Dostavna služba pakete dostavlja v dopoldanskih urah na naslov, vnesen ob oddaji naročila.

¤ Ker dostavna služba pošiljke dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov.

¤ Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo dostavljavec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.

¤ Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti ponudnika. Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca.

Naročeno blago dostavljamo na področju Republike Slovenije.

Poškodbe pri dostavi

Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru poškodb kupec o le teh obvesti podjetje Kridis  s.p. po elektronski pošti na naslov maja@ilo.si. Po uvodnem kontaktu kupec celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) vrne podjetju na naslov Kridis, Kristjan Korošec s.p., Bevkova 31, 3000 Celje, ta pa mu zagotovi nadomestno pošiljko.

16.Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Smatra se, da je nakup izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik, v katerem se sklepa Pogodba, je “SLOVENŠČINA”.

Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od oddaje naročila podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu sporočila o odstopu. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave.

V kolikor je kupec blago že prejel, ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prejema podjetju pisno sporoči, da želi blago vrniti. V petnajstih (15) dneh od pisnega sporočila mora kupec blago vrniti, vendar v originalni embalaži in neodprto, Kridis s.p. pa mu mora vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu vrnjenega/preklicanega blaga. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave.

Blago vam zamenjamo tudi v primeru, če smo vam zaradi naše napake odposlali napačen izdelek. Kupnino vam vrnemo takoj po prejetju vrnjenega blaga.

Kupec v celoti krije stroške dostave pri vračilu blaga.

V kolikor Kridis s.p. upravičeno sumi, da kupec namenoma opravlja nakup in nato zahteva odstop od naročila, zgolj z namenom, da bi zavajal ali škodoval podjetju Kridis s.p., kupec ni upravičen do vračila vplačanega zneska.

V kolikor kupec na poziv prodajalca ni poravnal zneska oziroma vnaprejšnjega plačila po predhodnem predračunu kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla, se smatra, da kupec ni sprejel ponudbe in da pogodba ni bila sklenjena. Kridis s.p. o tem nemudoma obvesti kupca.

17.Vračilo blaga– reklamacija

OPIS PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE:

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 15 dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 15 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 15 dnevnega roka za vračilo.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

KUPEC NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILA IZDELKOV V PRIMERU:

¤ če je uporabnik že odstranil embalažo in jih odpečatil;

¤ uporabljenega izdelka, saj so ti izdelki po naravi neprimerni za vračilo (npr. imajo vidne znake uporabe);

¤ izdelkov, ki so poškodovani ali v spremenjeni količini.

Vrnjeno blago pošljite na naš naslov:

Kridis, Kristjan Korošec s.p.
Bevkova 31
3000 Celje

Obrazec: Obrazec za reklamacijo. Obrazec izpolnite in ga vrnite po elektronski pošti maja@ilo.si ali natisnjenega na naš naslov: Kridis, Kristjan korošec s.p., Bevkova 31, 3000 Celje.

REKLAMACIJA:

Kupec lahko blago reklamira v osmih (8) dneh od nakupa, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini oziroma barvi, ali če izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko v tem primeru zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

Zadnja sprememba splošnih pogojev: 01.03.2024